REKLAMA


Zásady pri zariaďovaný kuchýň

Pre správne rozmiestnenie kuchynského nábytku a zariadenie kuchýň aj pre nadväznosť jednotlivých pracovných plôch platia zhruba tieto zásady:

Zásady pri zariaďovaný kuchýň

  • Kuchynské zariadenie sa má podriadiť snahe maximálne uľahčiť prácu v kuchyni a skrátiť ju na minimum.
  • Pripravovateľ jedla má spraviť čím menej krokov a pohybov.
  • Prípravu jedla, jeho varenie a servírovanie, odpratávanie zvyškov, umývanie príborov a riadu má zefektívňovať správna kuchynská linka.
  • Treba rešpektovať inštalácie.
  • Doplnky zariadenia – záclony, podlahový materiál, svietidlá a pod. – majú byť prispôsobené podmienkam kuchyne (para, vlhko a teplo). Centrálne osvetlenie v kuchyni nestačí, pracovná plocha zostáva zatienená. Je potrebné lokálne osvetlenie pracovnej plochy.

Páči sa Vám článok?



Určite Vás bude zaujímať...